dimarts, 15 de juny del 2010

Avui ha vingut una noia a l'institut a fer-nos una xerrada sobre el part, la maternitat...

La primera impressió que m'ha donat és que le confós amb una alumne. Era una noia bastant jove. Després de tenir problemes com sempre amb el funcionament dels ordinadors del centre hem anat a audiovisuals.

Per començar, ens ha fet un roda de presentació i cada alumne hem tingut que presentar-nos i di una qualitat que ens defineix. Un cop ha acabat de fer les presentacions, ens ha explicat la seva vida professional. Ens ha dit que ella no volia estudiar una carrera universitària si no que volia fer teatre i durant dos anys va estudiar art dramàtic. Però el cap d'un temps es va donar compte que era una professió molt dura i es va prendre un any sabàtic. Treballant durant aquell va decidir estudiar d'educadora social. Després d'anar mig any a Sud-Amèrica va decidir apuntar-se a un curse de doula i viure com una mare.

Ser doula significa tenir un petit curset i la preofessió és la d'ajudar a assessorar a les mares que estan embarassades de totes les possibilitats que tenen en el embaràs, part i posteriorment. Aquesta professió va néixer a Xile ja que en un hospital d'allà durant un temps i va haver una època de molts embarassos.

Després d'explicar-nos tot de les doulas ens ha explicat o ens ha preguntat en que ens assemblàvem i diferenciàvem els humans i els animals.

Finalment ens ha ensenyat un vídeo de un home durant un part que tenia la finalitat de fer veure'ns que el part és només de les dones i que els homes tenim un paper molt important en la casa i la de donar suport a la dona ja que durant l'embaràs pateix pujades i baixades d'ànims.

1 comentari:

  1. Quina impressió t'ha fet el que ha explicat la Violeta? T'ha agradat? No t'ha agradat? t'ha deixat indiferent?
    Jo crec que ha estat una xerrada relaxant, tranquil·la... No pas gaire important, però potser d'aquí uns anys, quan decideixis de tenir un fill, hi pensaràs. Espero que recordis els consells de la Violeta. Crear vida és un acte d'amor. I també, una responsabilitat.

    ResponElimina